Sommerlejr 2018 På Assenbæk Mølle spejdercenter.

19 forventningsfulde spejdere og ledere fra drog fra Ødis på årets sommerlejr til Assenbæk Mølle spejdercenter ved Varde, søndag den 1. juli.
Lejrpladsen blev hurtigt fundet og opbygningen af vores lille kvarter i lejrbyen kunne gå i gang. Telte blev sat op og fordelt, sådan at alle vidste, hvor de skulle sove og kunne rulle soveposerne ud.
Så var det i gang med at bygge spise- og køkkenbord under vores store samlingstelt, grave bålplads og fedtfælde til spildevand, indrette huggeplads til kløvning af alt det brænde vi forventede at bruge på lejerdagene. Det betød mange skridt med rafter og branddaskere og andet grej.
Inden afgang havde vi fulgt både vejr- og båludsigt tæt, for hvad er en spejderlejr uden bål? Ja det fandt vi så ud af. Allerede fra mandag kl. 17 var der igen afbrændingsforbud. Heldigvis havde vi hørt rygtet og fik lavet den legendariske foliebakkemad og opvaskevand på bål til frokost. Bæverne og Ulvene nåede også hele eftermiddagen at lavet mad i mad, som indebar rigeligt bål.
Juniorerne og de store Ulve udfoldede sig selv på stedets klatrevægge. Der blev aset og maset op, ned og hen. Nogle nåede helt til tops, men alle fik udfordret deres klatre og højde teknik
Mandag formiddag var vi alle i tinsmedjen, hvor der blev støbt mange forskellige flotte figurer i tin.
Tirsdag havde alle en overraskelses aktivitet, hvilket i anledningen af sommervejret blev en badetur i Kvie sø. Dejligt både at få leget i vand, blive kølet og få skyllet det værste snavs og røg af.
Efter frokost drog juniorer og stor Ulvene på Esedøgn. De skulle tilbringe et døgn i et område af lejren med Esehytter, lave mad og aktiviteter, som man gjorde i Esbjerg for ca. 150 år siden. En særlig udfordring uden ild, men alligevel blev det røget både fisk og ost.
Bæverne og Ulvene forsøgt sig med Vikinge håndværk. Nogen havde vævet og andre slentret en snor.
Onsdag var det tid til at bryde lejren ned igen, inden forældrene sidst på eftermiddagen kom til en kold aftensmad. Det gav mulighed for at vise lejrområdet frem. Når man er på en centerlejr med ca. 450 andre både blå og grønne spejdere er der rig mulighed for at se, hvad andre gør og kan. Hvilke spiseborde, svømmebassiner, tårne og indgangsportaler andre kan bygge med rafter og tov.
Alle dage var der opvask, flaghejsning, og ikke mindst mulighed for at komme i Tutten.
2018 sommerlejren vil gå over i historien som den lejr, hvor alle spejdere kom hjem uden at lugte af røg. Heldigvis havde vi fra flere forældre fået pizzasnegle og pølsehorn med, som kunne supplere den kolde mad. Og vi fik set hvad et Trangia med gas kan lave af varmt vand.
Igen en vellykket lejrtur. Tak for hjælpen og for lån af jeres dejlige børn.

Skriv et svar