Sommerlejr ved Klebæk Hytten 2017

I første uge af sommerferien tog hele spejderflokken fra Ødis på en tidsrejse. Den bragte os på 30 minutter til et trafikalt og tidsmæssigt knudepunkt mellem Bronzealder, Vikingetid, oldemors tid og nutid mellem hærvejen, kyst til kyst stien Vejle/Blåvand og den gamle jernbane mellem Kolding og Troldhede. Helt præcist indtog vi området ved Klebæk Hytten ved Bække.

Lyn hurtigt blev teltene sat op, lejrpladsen blev indrettet, bålet tændt og det nærmeste området udforsket. I løbet af de næste 4 dage skete der en forvandling fra rene, friske og utrættelige Bævere og Ulve samt ledere til en flok Vikinger med skjolde, våben, forskellig beklædning, hjelme og andet udstyr, med stor appetit på maden og livet.

Klebækhøje, som indeholder både Bronzealderhøje og en skibssætning fra Vikingetiden blev indtaget. Og vi forsøgt at tyde runerne på stenen.

Til en sommerlejr hører en TUT – så den havde vi lige med. I Tutten var det forskelligt udvalg af slik og god kø-kultur.

Tirsdag stod i vandringens tegn i alt 8 km og hele flokken fulgte den gamle jernbane til Bække, fandt stationen, gik til kirken og så en runesten og fandt to mystiske ansigter i Kirkens mur. Efter en frokost ved skolen skulle der snoldes i Brugsen i Bække, men hvad!!!!! Nogen var kommet os i forkøbet og Brugsen havde lukket pga. skadedyr. Sikken en skuffelse og vi måtte gå hele vejen tilbage til lejren på det glassaft vi fik, da vi så Hærvejs-udstillingen i den gamle rutebilstation. Så var det godt, at der var en forældre kage, da vi kom tilbage til lejren og at desserten var vores legendariske chokolade fondu.

Apropos appetit, mangler den ikke hos børnene i Ødis. Der blev spist godt med morgenmad, endnu mere til frokost og solidt til aften uanset om det var kendte retter som pitabrød, foliebakkemad, kylling stegt over bål eller vikingegryde. For at maden kan laves må nogen jo sørge for bålet og brændet. At kløve en brænde knude kan få en Ulve til at vokse mindst 10 cm.

Ved lejrens afslutning blev der udkæmpet et vikingeslag inden der var fælles ædegilde med de forældre og søskende, som var kommet for at hente nu seje, trætte og beskidte vikinge børn.

Tak til alle for en dejlig lejr og indsats I hver på sin måde har ydet for at få det til at lykkes. Særlig den fælles indsats med at pakke det sidste ned onsdag aften var helt formidabel.

Vejret – ja det var super spejder vejr. Og Yes vi fik tørre telte med hjem……..

IMG_1090AIMG_1086

Skriv et svar