Sommerlejr på Assenbækmølle spejdercenter 2014

Lørdag den 28. juni satte 9 forventningsfulde juniorspejder og ledere kursen fra TVETO-hytten mod Assenbækmølle spejdercenter ved Tistrup. Vel ankommet startede de opbygningen af lejrpladsen, hvilket i første omgang var en indtagelse af mere land, da vores tildelte plads var for lille til os alle. Efter en sej indsats var både køkkenbord, spisebord, samlingstelt, bålplads, huggepladser, brændeskjul, fedtfælde og ikke mindst telte til at sove i klar.

Der var derfor stor beundring fra de Ulve og Bævere, der ankom søndag middag og lige kunne sætte sig til bordet og spise frokost efter at have rejst de to telte de skulle sove i. Eftermiddagen gik med at lave mad i mad, løg med fars, avispakke brød, salt kartofler og æblekage bagt i appelsin. I mens var Juniorerne i gang med projekt luksuslejr <=> pool bygning. Desværre tog det lidt lang tid inden vi fik vand i poolen, så den kunne afprøves, men det blev den under høje hvin. Solens magt i de dage var ikke så stor så det var lidt en kold dukkert.

Bæverne og Ulvene prøvede forskelligt håndværk, her blev der både knyttet, kartet, vævet og ikke mindst fremstillet brændte træperler. I mini smedjen blev der støbt tin figurer.

Ind i mellem var der Turnus for alle, her var der praktiske opgave, som affalds hentning, flyt af grøde var søen, hønse fodring og ikke mindst en tur rundt på lejrpladsen på ladet af en vogn efter traktoren. Både Juniorerne og Ulvene viste stor begejstring for at kløve og savning brænde. Og hvor skal der meget til for f.eks. at lave foliebakkemad, have varmt vand til opvasken, ryge fisk og alt det andet.

Bævere og Ulvene deltog i lejrens mini OL, her blev der dystet i vandstafet med foldede papirkrus, kast med egen spyd, trazanbane, græsboldspil og baglæns over ryggen gummistøvlekast. Ved præmieoverrækkelsen var der en flot 2. plads til Legoland fra vores lejr. Godt kæmpet af alle!

Mandag eftermiddag drog Juniorerne ud til Ese-hytterne, hvor de skulle arbejde, lave mad, spise og sove, som folk fra Esbjerg gjorde det for ca. 100 år siden. De fangede fisk, som de selv røg – de smagte herligt, siger dem der smagte. De flest blev så begejstrede for at sove for sig selv i Esehytten, at de blev en nat mere.

Tirsdag kom en flok af de mindste Bævere og heldigvis for det for de stod for snitning af alt til aftensmaden onsdag aften. Der udover var de på deres eget o-løb rund på lejrpladsen, hvor de kunne få lejlighed til at se, hvordan andre spejder grupper havde indrettet sig.

Under megen larm med traktor og horn blev Ulvene og Juniorerne vækket, kl 24 den aften de sov allerbedst. Der var smugler og tolder natløb rundt på hele pladsen. Både sniger- og handelstalenter blev brugt for at skaffe penge til at redde tutten. Den nat kunne man opleve søde små Ulve piger, der fortalte fantastiske løgne historien mens de smuglede både cigaretter og sprut. Snakken gik livligt under den varme kakao efter løbet og Tutten blev redet.

Tutten er en meget vigtig ting, der kan man købe slik og andet guf, så dagens tur derned er et højdepunkt også sammen med den hygge i teltet, der som regel følger efter.

Juniorerne udfordrede sig selv på Bjerget, som Assenbæks 10,5 meter høje klatrevæg hedder.  Der blev både klatret op lodret, skråt, med udhæng og rappellet ned. Alle kom højere og højere op for at nå toppen.  Karolien afslørede sig som vores helt egen klatretøs. De tilbragte også en dag ved søen, først med at bygge en tøndeflåde og siden med et søslag. Her blev der kæmpet mellem forskellige patruljers tøndeflåder, mens lederne optrådte som kanosejlende sheriffer.

Så var der også flaghejsning, lejrbål, lejravissøjlen, brev hjemme fra. Nogen var så venlig at have bagt kager, boller og pølsehorn eller på anden måde hjulpet med at få lejren til at  lide, Tak for det.

Torsdag startede nedbrydningen. Alle ydede igen en indsats og det blev bevist at samarbejde er noget vi kan. Næsten hele gruppen dannede kæde og tømte poolen. Samtidig var der en skiftend flok, som fik afprøvet vores brandsprøjte, som redskab til at tømme vand ud. Da forældrene kom var der tid til hygge med kage og gensyn. Heldigvis havde vi god hjælp til at få lagt vores nye dejlig samlingstelt ned og fin kæmning af pladsen for affald, inden det var farvel og tak. Om lejren blev helt det vi hver især forventede, da vi tog af sted er ikke sikkert, men alle har fået nye oplevelse og udfordringer.

IMG_0238 IMG_0145 IMG_0263 IMG_0247 IMG_0157 IMG_0189 IMG_0161 IMG_0194 IMG_0152

Skriv et svar